A boldogság receptje

2990 Ft

Nincs két egyforma ember, valamiben mégis mindannyian hasonlítunk: egész életünk során arra vágyunk és törekszünk szüntelenül, hogy boldogok legyünk. De elérhető egyáltalán, és ha elértük, fenntartható a boldogság állapota? Mit mond a tudomány és a jóga a boldogságról? Minden út egyedi, a legfontosabb, hogy megtaláld azokat a lépéseket és gyakorlatokat, amelyek neked a legjobban működnek. Ez az e-könyv nem megoldókulcs vagy szavakba öntött csodaszer, de hasznos iránytű lehet, hogy a boldogság érzése tartósan jelen legyen az életedben.

Kedvezményt szeretnél? Csatlakozz!

Részletek a könyvről

 

A boldogság vajon elérhető? Ahhoz, hogy erre választ kapjunk, fontos megértenünk, hogy boldognak lenni nem egy cél, hanem egy folyamat, amelyet minden nap építünk. Ugyanígy az egyensúly sem egy elérendő állapot, hanem egy egészséges dinamika az élet folyamatos változásában.

Amikor a boldogságról kérdeznek az egyszerűség kedvéért legtöbbször öt dolgot sorolok fel, amire ha bárki figyelmet fordít, sokat tehet egy beteljesültebb élet megtapasztalásához. Ezek a következők: táplálkozás, alvás, mozgás, emberi kapcsolatok, és ki kell menni néha a napra. Az e-book első felében ezekről fogok részletesebben írni.

A jóga egyik fontos elve az aparigraha, ami éppen arra mutat rá, hogy az ánanda (vagyis a boldogság, üdvösség, teljesség érzése) a belsőnkből kell áradjon. Ha a vágyak kielégítésétől várjuk a boldogságot, akkor azt csak pillanatokra és a boldogság-szomorúság kettősségében élhetjük át, az egyik felé törekedve, a másiktól pedig mindig menekülve.

Végső soron nem valami vagy valaki adhatja meg a boldogságot, hanem önmagunk mélyebb megértése vezethet el ahhoz a felismeréshez, hogy a boldogság megélésnek kondicionálása, azaz függővé tétele mástól sokszor egy tudatalatti döntés, program, amit észre sem veszünk, de meditációval és tudatossággal ezek a tendenciák is uralhatóvá válnak.

 

Olvass bele az első fejezetbe