JÓGAOKTATÓ ALAPKÉPZÉS - 2018. szeptembertől (pontos dátumok hamarosan)

Hatha jóga oktató - 200 órás YAI minősítéssel

 

A KÉPZÉSRŐL

A képzés jól átgondolt ötvözete a magas szakmai színvonalnak és a jógaoktatói oklevél minél előbbi megszerzésének, 4 hónap, de ennek ellenére több kontakt órát tartalmaz, mint a legtöbb mai jógaoktató képzés. Sikeres vizsga esetén nyáron már el is kezdheted a jógaoktatói karrieredet egy jógastúdióban, vagy a vízparton!

 

A képzésen átfogó tudás kapsz a jógapózok (ászana) és légzőgyakorlatok (pránajáma) helyes kivitelezéséről, amelyek a jógaoktatás alapját képezik és megismerkedhetsz a relaxáció és meditáció oktatásának alapelveivel, amelyek a mai felgyorsul életmódban élő emberek életében kiemelt szerepet kell, hogy kapjanak. Emellett pedig a képzésen komplex anatómiai tudást is szerzel, hogy összefüggéseiben értsd a jógagyakorlatok fizikai testre gyakorolt hatását és az izmok megfelelő erősítésének, nyújtásának módját és a jógikus filozófia ősi tudásába is bepillanthatsz.

 

Pár ezer évvel ezelőtt a jóga csak kevesek számára elérhető út volt. Manapság más világot élünk, ma a jógázni vágyók megszámlálhatatlan jógafajta és jógaoktató közül választhatnak. Éppen ezért a képzésen szerepet kap egy nagyon praktikus téma is, ami más képzésekből kimarad: hogyan legyél sikeres jógaoktató, hogyan adj lehetőséget az embereknek, hogy rád találjanak, hogyan juttasd el a tudásodat azokhoz az emberekhez, akiknek szüksége van rád.

 

A képzés célja, hogy egy szakmailag felkészült, magabiztos jógivá válj, aki a mai ember igényeinek megfelelő, hatékony és izgalmas órát tud tartani, és ezen túl talpraesett és életrevaló legyél, aki minél több emberhez el tudja juttatni a tudását!

 

 

A jógaoktató képzés a Yoga Alliance International sztenderdjének megfelelő tematikával rendelkezik, a képzés a nemzetközi egyesületnél van regisztrálva.

Így a képzés elvégzésével nem csak egy magyar nyelvű oklevelet kapsz, hanem a YAI-től kérheted a nemzetközi jógaoktatói oklevelet is.

 

 

MIÉRT FONTOS A HATHA JÓGA?

A tradicionális Hatha jóga gyakorlataira épül a mai összes jógafajta. A Hatha az ősi alap, tulajdonképpen a ma kipróbálható megszámlálhatatlan jógafajta közül az összes Hatha jóga, csak más szempontokra helyezi a hangsúlyt, némelyik statikus, másak dinamikusak, vannak olyanok, amelyek egy konkrét gyakorlatsort tanítanak minden jógaórán, vagy más típusú órákon pedig forró teremben folyik a gyakorlás.

 

A mai jógafajták a felszínen nagyon változatosak, minden jógázni vágyó megtalálhatja az ízlésének, habitusának megfelelőt, de a gyakorlatok lényegében ugyanazok: a Hatha jóga eszköztárát használja minden jógaoktató.

 

Éppen ezért, ha jógaoktató akarsz lenni, akkor a legjobb döntés a Hatha jóga oktatását elsajátítani. Ez a legbiztosabb alap, amellyel el tudsz kezdeni oktatni. Ezzel a képzéssel már önmagában nagyon sokféle órát tudsz tartani, ha van egy kis kreativitásod, emellett pedig ráépíthető az összes többi jógaoktató képzés, ami már egy specifikus irányra koncentrál (pl. Nőijóga, Gyerekjóga, Jóga flow, stb.)

 

 

A KÉPZÉS VEZETŐJE

A spiritualitás, harcművészetek, jóga és meditáció 10 éves korom óta az életem részei voltak. Jelenleg  többféle modern és tradicionális jógafajtát oktatok. 2017-ben nyitottam meg a Samadhi Jógastúdiót. Emellett festek, írok és egy népszerű blogot vezetek a Facebookon.

 

Számos publikáció, tévés szereplés, előadás van mögöttem és megannyi workshopot, jógatábort és oktatóképzést vezettem az eddigi munkásságom során.

 

Bízom benne, hogy nevem és szakmai tudásom garancia az oktatóképzés színvonalára!

Diószegi Ádám

A Samadhi Jógastúdió alapítója

Gerincjóga oktató

Hatha jóga oktató

Jóga mozgásterapeuta

IWI Sportoktató

BEMUTATÓ A JÓGAFESZTIVÁLON

 

 

A KÉPZÉS HELYSZÍNE: Samadhi Jógastúdió, 1133 Budapest, Dráva utca 17.

 

A képzésen résztvevők a Samadhi Oktatói Klub kártyát kapnak, amivel 20% kedvezményre jogosultak a Samadhi Jógastúdió jógaóra és bérlet áraiból, nem csak a képzés alatt, hanem a képzés után is, ezzel szeretnénk segíteni abban, hogy a képzéshez tartozó kötelező óralátogatási számot is egyszerűbb legyen stúdiónkban teljesíteni.

 

IDŐPONTOK (7 hétvége, 9.00-17.00):
pontos dátumok hamarosan
 

A KÉPZÉS DÍJA: 240.000 Ft = Jelentkezéskor 30.000 Ft + A képzés első napján 210.000 Ft.

(Indokolt esetben részletfizetési lehetőség kérhető.)

 

A KÉPZÉS YAI ÁLTAL ELŐÍRT FELÉPÍTÉSE: 112 óra hétvégi oktatás + 25 db jógaórai hospitálás (és módszertani konzultáció az oktatóval) + 38 óra egyéni tanulás (jógairodalom olvasása, egyéni gyakorlás, melyhez a képzés vezetője szakmai segítséget nyújt) = 200 óra

 

A 25 db jógaórát nem kötelező a Samadhi Jógastúdióban, vagy a képzés vezetőjénél lejárni, de természetesen javasolt. Ha vidéki hallgatóként ez nem megoldható, akkor javasoljuk egy, a képzésen végzett oktató óráit. Ha stúdiónkban például egy havibérlet megvásárlásával szeretnéd ezeket az órákat látogatni, akkor ennek a bérletnek a képzés árán felüli plusz költsége 18.320 Ft.

A jelentkezési díjat az alábbi számlaszámra (megjegyzés rovatba: pontos név és "oktatóképzés jelentkezési díj") lehet átutalni:

OTP Bank
11773449-00218733-00000000
Diószegi Ádám

(A korlátozott létszám miatt a jelentkezés a jelentkezési díj befizetése után válik hivatalossá, amely a képzés előtti lemondás esetén visszajár!)

 

A KÉPZÉS TÉMÁI:

- A jóga története és fajtái

- Pózok a Hatha jógában (ászanák)

- A Hatha jóga légzései (pránajáma)

- Energetika a jógában (csakrák, nádik, bandhák)

- A relaxáció és meditáció vezetésének alapelvei és céljai (pratjahára, dhjána)

- Funkcionális anatómia a jógában (komplex 3D-s programmal és animációkkal szemléltetve)

- Prevenció a jógaoktatásban

- A jógikus életmód alapelvei

- A jógikus világszemlélet és a jógafilozófia alapművei

- A jógaszútrák legfontosabb elemeinek elemzése

- A jógaoktatás pedagógiai és módszertani eszközei

- Jógikus önmenedzsment - hogyan legyél sikeres oktató

 

Az eseményről naprakész információkat a Facebookon itt találsz: hamarosan

 

JELENTKEZÉS ÉS TOVÁBBI INFORMÁCIÓ: adam@jogaoktato.hu - 0630 382 0503